ALUEVAALIT 2022

Olen ehdolla Aluevaaleissa tammikuussa 2022 Länsi-Uudenmaan alueella (Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti) numerolla 623. Olen ammatiltani sairaanhoitaja ja olen työskennellyt monipuolisesti hoitoalalla - erikoissairaanhoidossa, kotisairaanhoidossa ja rokottajana. Olen työskennellyt sekä osastonhoitajana että hoitajavälitysyritykessä. Tunnen hoitoalan hyvin; tiedän miten hoitoprosessit toimivat ja miten kokonaisuus muodostuu.

Suurin hoitoalan haaste on tällä hetkellä henkilöstöpula. Hoitajien palkkoja on korotettava ja osastoille on saatava enemmän henkilökuntaa. Vaaliteemani ovat:

1. Hoito suunnitellaan potilaslähtöisesti

Potilaan pitää päästä hoitoon helposti, joko paikan päälle tai digitaalisesti. Potilaan ei pidä joutua miettimään kuka järjestää hoidon tai sitä, onko hoito erikoissairaanhoitoa vai perushoitoa. Hoitoketjun tulee toimia mahdollisimman vähällä byrokratialla, potilaan näkökulmasta. Neuvolan ja terveyskeskuksen on oltava siellä, missä ihmiset asuvat. Erikoissairaanhoitoon voi matkustaa pidemmälle jotta saisi parhaan mahdollisimman asiantuntemuksen. Digitaalisia palveluita on kehitettävä ja hyödynnettävä yli kuntarajojen mutta potilaan pitää aina päästä myös fyysiselle vastaanotolle, mikäli potilas näin toivoo.

2. Hoitohenkilökunnalla pitää olla aikaa antaa hyvää hoitoa

Hyvinvoiva henkilökunta antaa hyvää hoitoa. Henkilökunta kärsii siitä, ettei ole aikaa hoitaa ja kohdata jokainen potilas niin hyvin kuin toivoisi. Kun henkilökuntaa on liian vähän, ehditään vain hoitamaan kaikkein tarpeellisin ja potilas voi jäädä yksin esimerkiksi hoitotoimenpiteen jälkeen. Tarvitsemme tarpeeksi henkilökuntaa, päteviä sijaisia ja hyvää johtajuutta. Kun henkilökuntaa on riittävästi ja hoitajat voivat työssään hyvin, saavat potilaat hyvää hoitoa. Tästä voit lukea lisää ajatuksiani aiheesta (ruotsiksi):

HBL insändare

Olen kerännyt lyhyitä tarinoita työstäni eri sairaaloissa blogiini.